Impian Pejuang Di Perantauan

By: My Syafinaz Subian

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]
Friday, 11-Aug-2006 06:48 Email | Share | | Bookmark
Bye Bye FP

Skang ni aku telah beralih arah ke photoblog.

here's my new photoblog:- http://mysyafinaz.photoblog.com


Monday, 12-Jun-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Finished My 1st Year in Soton

 
Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah...

Tepat jam 1130 pagi tadi maka berakhirlah exam terakhir ku utk semester ini. Alhamdulillah, paper last tadik sgt telah dipermudahkan olehNya..boleh kate soklan kuar lebih kurang cam past year so boleh la buat

In other words...I'VE FINISHED MY 1ST YEAR..!!~



By the way, people keep asking me (especially those back in Malaysia), wth is "Soton" (almost like 'sotong' without the 'g'. So I'm gonna tell you guys coz I'll be using this word repeatedly in my entries. "Soton" is juz an abbreviation of 'Southampton' (www.soton.ac.uk) - it's dat simple


Sunday, 11-Jun-2006 15:21 Email | Share | | Bookmark
The Final Battle

 
The picture speaks for itself

Isnin ni paper last, x sabar rasenye nk abes exam..momentum nk study dah lame ilang disebabkan ramai sgt yg dah abes exam way earlier than kitorg ie bebudak 1st year ( x aci sungguh, ade ke patut kasik kitorg abes lambat2...sian la kitorg yg omsick ni..haha )

Anyhow, perjuangan musti dihabeskan



Selamat berjuang rakan-rakan


Friday, 9-Jun-2006 13:59 Email | Share | | Bookmark
Kawan Aku Nak Kawen Dah Weii..!!~

Alhamdulillah, gembira bile mendengar berita ni

Hehe, seorang rakan sebatch di KYUEM dulu, Ida Haryani A.Shukor akan melangsungkan perkahwinannya dgn pilihan hatinya, Mohd Junaidi Juri summer ni. Umur 21 dah kawen, hebat! Dah macam zaman dolu2 (mak ayah aku pon kawen umur 23..advanced la ko Ida )

Dapat jemputan ni kat MSN Groups :

#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#

Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang

Walimatul Urus

Assalamualaikum wbt

Dengan segala sukacitanya, anda dijemput menghadiri majlis perkahwinan kami, Mohd Junaidi bin Juri dan Ida Haryani binti A Shukor pada musim summer ini di Malaysia.

Majlis di kedua-dua belah pihak adalah seperti berikut :

Majlis di sebelah pihak perempuan :

Tarikh : 26 Ogos 2006
Tempat : Kampung pengantin perempuan (Pulau Pinang)
Masa : 1-4 petang

Majlis di sebelah pihak lelaki :

Tarikh : 3 September 2006
Tempat : Rumah pengantin lelaki (Pekan,Pahang)
Masa : 12-4 petang

Adalah amat dihargai jika para jemputan dapat memastikan dan memaklumkan kehadiran kepada kami secepat mungkin, serta memberikan alamat secara personal melalui email, text dsb kepada kedua bakal mempelai, agar kad jemputan dapat dihantar melalui pos atau perseorangan jika berkesempatan.
Maklumat lanjut seperti peta dsb boleh didapati di dalam kad jemputan.

Juga dimaklumkan bahawa kad jemputan hanya akan diberikan kepada jemputan yang confirm hadir.


#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#*#


Ida, aku tolong promote walimatul urus ko yek? By the way Ida..Junaidi tu ex-skoolmate aku mase kat Tepeng dulu..haha

InsyaAllah akan cuba utk menghadiri kenduri ko Ida..!!

So, kpd rakan2 sebatch-ku yg lain...korang bile lak..?? Ahaks..


Friday, 9-Jun-2006 11:21 Email | Share | | Bookmark
Berehat Sebentar Bersama-Sama Kucing =)

 
 
 
View all 9 photos...
Alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah......

5 paper yg berderet telah berjaya diharungi . Macam2 yg berlaku dlm 5 ari ni : ade paper yg senang..ade yg susah..ade yg kuar sebijik-sebijan cam past papers..ade yg satu habuk pon xtau nk jawab..ade yg digoreng sampai hangit..heh, macam-macam ada..!!

Tapi, perjuanganku dan sahabat2 yg lain masih belom selesai..masih ade 1 lagi paper menanti - Analog Electronics - bagiku, ni la killer paper sebab ku x suke subjek ni

Allah said in the quran:

"So, verily, with every difficulty there is a relief..
Verily, with every difficulty there is a relief" -[Al-Insyirah 94: 5&6]


Allah dah janji, maka kita x perlu risau..still, kite kene berusaha..xleh nk bertawakal je tp usaha takdak..

Since aku baru abes 5 paper, ingat nk 'berehat' sebentar dr menghadap buku2. Bayangkan 5 paper berderet, ari2 lepas exam x sempat nk rehat dah kene bukak buku utk next exam. Mungkin malam nnt baru stat study utk paper senin ni..

Entry kali ni nk letak gamba maklhluk ciptaanNya yg paling ku suka - KUCINGGGGG......!!!!!!!!
Mase browse2 net dulu, jupe gamba2 ni..sgt2 comel, x tahan...subhanallah, kalo ciptaanNya pon dah comel dan indah camni..apetah lagi Si Pencipta kucing..

My fav pic


Kucing ni lak matanye kalah mata mat saleh


Hmm..x pasti lak ape die buat sebelom ni sampai tido pon x hengat dunia


Paling x tahan tgk gamba ni..dah macam sardin roll lak kucing ni


Kung-Fu Cat


Kucing & adik-beradiknye...adik-beradikku 6..heh, bole dapat sorang sekor la camni


Yes, can I help..??


Hiyearkk...rasakan penangan buah silat cekak kucing...Ngiaaauuuuu..!!!!


Comu yg comel (of course bukan yg 2 org tu..haha Juz kidding )


Most of the pictures aku hamek dr internet..gamba yg ade muke Kak Assie & Kak Bugs tu aku hamek dr fotopages org lain. Saje je amek gamba tu sebab nk tunjukkan kat sumer yg kucing yg Kak Assie tgh pegang tu (name die Comu) besor sungguh..!! Lawa pon ye gak..(ok Kak Assie & Kak Bugs, u guys r NOT the main focus..haha )

Hmm..x saba nk balik Mesia..nk jumpe kucing2 kesayangan...oooppss, ok2..OF COURSE family comes first


[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net